fredag 25 mars 2011

Om jag får drömma fritt...

I den nya skolan och förskolan möter barnen lärare som har kommit en bra bit på väg med sig själva. Det satsas på personalens utveckling genom djupgående kurser, där de får komma i kontakt med kärnan av sig själva, möta sitt inre barn och frigöra sig från föråldrade mönster. Redan under lärarutbildningen krävs det att studenten stannar upp, möter sig själv och genomgår egen terapi. Gamla skuggor suddas ut.

Man förstår vikten av att den vuxne kan möta barnen och eleverna utifrån sitt sanna jag, utan att det finns roller, beteenden och dömanden som sätter sig i vägen för ett sant möte.

Läraren ser varje barns inre natur och det är också den man samspelar med, försöker få kontakt med. Då inträffar mirakel! Pedagogen är väl förankrad i sig själv, i sitt inre lugn.



Barnen blir inte bedömda utifrån hur de ser ut, hur de beter sig eller utifrån vad de presterar. Om alla får vara den de är kommer alla att hitta sin unika livsväg och välja att agera på ett sådant sätt att det blir nyttigt för många. Det är sann prestation.

Idag presterar vi för att någon annan ska tycka att vi är duktiga, för att det ser bra ut, för att få en bra lön, god materiell standard osv. Vi gör det kanske främst för att något, inte så mycket för att ge. Många har tappat bort vad de egentligen vill göra.

Den nya förskolan och skolan finns till för det unika barnet. Man får vara sig själv, den man föddes till.

Om fler vuxna hittar sig själva, underlättar vi för barnen. Befria dig själv och du bidrar till allas befrielse.

Släpp ut ditt inre barn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar