torsdag 23 april 2015

Reflektorn - Den lilla spegeln


Den femte och sista delen i "Ditt unika barn"

Den här människan är en ovanlig sort, endast ca 1 % av Jordens befolkning är född Reflektor.

Hon är lika vit och klar som Månen, och oftast inte alls så som vi tror att hon är. Det kan vara svårt att se vem hon verkligen är, eftersom alla ser sig själva i henne. Om du är Reflektor kan du bli frustrerad över detta, för när ska andra egentligen se dig? Reflektorn fungerar verkligen som en spegel, hon är öppen och tar därför in andras energier och reflekterar konstant tillbaka. Andra kan, genom henne, se sig själva, vilka de är och vad livet handlar om.

Du är en väldigt empatisk person till din natur, du känner och upplever andras rädslor, tankar, känslor, energier i din kropp. Det här gör dig extremt känslig, sårbar, mottaglig och förmodligen mycket vis när du lär dig att ta iaktta de energier som kastas på dig. När du blir den här iakttagaren förvandlas du från kameleont till visheten själv. När du lärt dig detta kan det räcka med din närvaro för att andra ska känna sig sedda och förstådda på djupet. Trixet är att lära sig att endast reflektera, inte absorbera!

Kanske upplever du en evig kamp gällande när du ska vara delaktig och när du ska ta ett steg tillbaka. När ska du ge dig in i andras liv och när ska du fokusera på dig själv?

Reflektorer känner ofta att andra lutar sig på dem, och till och med lämnar sitt skräp och sina inre laddningar till dem. Det här kan vara tungt och du får svårt att finna dig själv eftersom du är gömd någonstans under andras energier. Du kan inte komma undan från att påverkas av andra, och det är helt förståeligt att du känner dig bombarderad. Du behöver regelbundet få vara ensam och fly andra för att må bra. Att sätta gränser och att skära av energiband andra har fäst på dig är nödvändigt för att du ska känna att du är din egen.

Reflektorn är hon som söker ensamheten framför gruppgemenskap, det är hon som lämnar livliga kalas efter en kort stund eftersom hon behöver vara ensam för att känna sig själv. Att stanna för länge bland folk kräver stark närvaro för att inte bli översvämmad av andras prat, tankar, känslor…
 

Hon är typen som mår bra i en stuga på landet, och att få leva ett med naturen. Kaoset i storstaden blir alldeles för mycket för hennes känsliga natur. Hon är besläktad med månen på många sätt och hon följer måncykeln. Humöret följer månen. Är du Reflektor - jämför ditt mående med månen, du kommer att märka hur det hänger samman. När du ska fatta större beslut, låt det gå en hel måncykel (29 dagar) innan du bestämmer dig.

Ett Reflektorbarn kan verka äldre än vad hon är på grund av sin visa natur. Det här är barnen som känner sig annorlunda, som inte känner att de passar in. De kan känna sig pressade av kompisarna att vara någon annan än vad de är. De sista ett Reflektorbarn behöver höra i en sådan situation är: ”Kom igen nu, gå och lek med de andra, vad är det för fel på dig?”

Men hon behöver vara ensam, hon behöver få gå undan när hon blir översvämmad av de andras energier. Låt henne vara som hon är. Det är viktigt att du ser hennes sätt som unikt istället för udda. Ditt barn är verkligen unikt.

Reflektorn blir uttröttad fortare än andra och vill ofta fly till hemmets lugna vrå. Låt henne få vara där och bara ta det lugnt. Utomhus föredrar hon skogen framför lekparker. Det är ingen dum idé att flytta så nära naturen du kan om du har ett Reflektorbarn.

Att meditera, be och få vara ensam hjälper Reflektorn att känna sitt sanna jag. Låt henne vara som hon är. Hon är en gåva till mänskligheten. Du kan känna dig lyckligt lottad om du har en Reflektor i ditt liv.

 
Vill du ha Din eller Ditt Unika barns Karta (med energityp, profil, strategi, kompass, fallgropar, utmaningar, gåvor mm mm)  så går det bra att höra av sig till mariawildhjerta@gmail.com
Du kan läsa mer på www.vägvisa.se !

2 kommentarer:

  1. Klart lärorika och viktiga beskrivningar av barn -- och vuxna ! Tack !

    En fråga: fungerar ho'oponopono för dig nu för tiden?

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Ja, jag använder mig av ho'oponopono, växelvis med En kurs i miraklers "soning" (känns som samma), och mina egna metoder, som hypnosyntes t ex. Men jag måste påminna mig... ibland faller detta i glömska i det hektiska familjelivet och livspusslet!
    Hälsningar Maria

    SvaraRadera