måndag 20 april 2015

Projectorn - Den lilla guiden

Del 3 i serien "Ditt unika barn"

En av fem är född Projector. Hon är den av oss som känner in andra väldigt djupt. Det råder ingen tvekan om att det här barnet är född med briljanta förmågor och gåvor, hon kan utföra, planera, vägleda och guida andra. Men, och det här är ett stort MEN – hon ska först vänta på att bli inbjuden. För att hennes talanger ska komma till sin rätt behöver de bli sedda, och först efter en inbjudan är det dags för henne att lysa, som den vägledare hon är. Det finns en risk att hon bär en matthet eller desperation över att inte ha blivit sedd, eller känna sig osynlig. Blir hon ignorerad tar det hårt. Frågan hon ställer sig: ”Vad ska jag göra för att bli uppmärksammad här i världen?” Svaret är att finna frid med att vänta…


 

När en vuxen Projector är sann med sig själv, och bara ger råd eller synpunkter först när någon ber honom så upplever han framgång. När han inte följer denna strategi kan han uppleva bitterhet. Det är mycket viktigt att följa strategin att bli inbjuden för att känna sig hel och rätt här i världen! Om du är Projector har du stor vishet att dela, men dela bara om du blir inbjuden. Projectorn tillhör inte arbetsmyrorna här i världen, de som bygger världen. Projectorns roll är snarare att vägleda och guida arbetsmyrorna, och se till att resurserna används på bästa sätt. Eftersom Projectorn känner in andras energier så djupt i sin kropp så kan han missta sig för att det är hans eget. Det han behöver lära sig är att det han känner är information om andras energi för att han ska kunna guida andra hur de kan använda den på bästa sätt.

Många Projectorer har ingen aning om hur mycket upplagrad energi från andra de går runt med i sitt system. Risken är att de blir totalt utmattade av att känna andras, ofta uppskruvade, energi. Projectorn behöver lära sig att inte tävla med de andra energityperna, de som kan vara igång ständigt och jämt. Han behöver ta igen sig, inte arbeta 8-17 varje dag. Ha vilopauser och kanske se till att ha en god bok tillhands (eller något annat avkopplande). Projectorn behöver gå och lägga sig innan han är trött och gärna sova ensam för att inte bli störd av de andra familjemedlemmarnas energier (men att sova tillsammans med andra Projectorer går fint). Du är faktiskt inte född med energireserver, så vill andra kalla dig lat är det deras problem!

Om du har ett Projectorbarn i din närhet är det av största vikt att du ser henne, erkänner henne, visar att du älskar henne och är stolt över henne. Det är viktigt för alla barn, såklart. Men det här barnet behöver man tänka på lite extra: bjuda in henne till famnen, till aktiviteter och lek. Som pedagog till det här barnet kan man behöva ha lite extra koll på att hon inte hamnar utanför, och blir hon inte inbjuden till någon av kompisarna, kan den vuxne bjuda in henne till lek eller syssla. Man kan hos det här barnet ofta se en önskan, en strävan, och rent av en kamp för att bli sedd.
 

Projectorbarnet är inte nödvändigtvis väldigt aktiv. Men tänk inte på dem som lata eller slöa. Om en Projector springer runt mycket är det för att hon använder andras energi som bränsle. Du kan se det här barnet utföra handlingar ”bara för att bli uppmärksammad”. Se igenom detta och möt dem, ge dem erkännande! Då blomstrar Projectorn. Det är väldigt viktigt att se, och sätta en ära i barnets alla uttryck. Hon blir väldigt ledsen och upprörd om hon inte blir sedd och uppmärksammad. Missta inte hennes sätt för ”klängighet” – hon vill bara att andra ska se hennes kärlek, känslor och höra hennes åsikter. Hon växer och utvecklas till den hon är ämnad att vara om hon får vara tillsammans med andra och bli sedd och erkänd.



Vill du ha en karta över dig eller ditt unika barn? Utöver energitypen tillkommer information om strategi och kompass, gåvor, fallgropar, rädslor, utmaningar, din unika visdom mm mm.
Kontakta mariawildhjerta@gmail.com eller läs mer på www.vägvisa.se VÄLKOMMEN!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar