tisdag 21 april 2015

Manifesterande Generator - Den snabba och ombytliga

Del 4 i serien "Ditt unika barn"

Först satte jag rubriken ”Den velige slarvern”, vilket inte kändes riktigt korrekt, även om det ligger en viss sanning i detta. Det kan verka som att en MG ändrar sig ofta. Föräldrarna till ett sådant barn får erfara detta väldigt ofta. Ena stunden vill hon rita, nästa läsa bok. Innan föräldern hinner ta ett andetag så har hon redan sprungit iväg till något helt annat.



33 % av oss är MGs och har drag både från Manifesteraren och Generatorn (se del 1 och 2 i denna serie). Manifesterarens snabbhet och ”just do it” finns med hos MGn, men i hennes brådska att vara framme vid målet genast glömmer hon att ta med sig mer än hälften av de hon behöver på färden. Hon får ofta gå tillbaka och rätta till det som blev ”slarvigt”. Precis som Generatorn får hon livsnavet att rulla, hon är en av dem som bygger världen, som är en arbetsmyra.

MGn kan initiera, testa vilken respons hon får, och sedan ändra sig utifrån responsen. Detta kan verka oerhört veligt utifrån och andra kan tro att hon inte håller kvar vid sina åsikter, utan vänder kappan efter vinden. Men det är bara hennes sätt att vara, och att göra motstånd mot detta är att inte acceptera henne så som hon är.

Vi ska ställa ja- och nej-frågor till MGs och Generatorer. Vill du åka till landet i helgen? Vill du ha fruktsallad? Lär dem att känna in svaret, från långt ned i magen. ”Ja” låter eller känns ”ahaaa” eller ”mmmmm”. Svaret ”nej” låter eller känns ”uh-uh” eller ”m-m” (nekande). Det här är deras strategi, de bör lära sig att svara an på livet med detta så kallade ”sakrala ljud”. När något känns osant eller fel för MGn så upplever hon, precis som Generatorn, frustration. När något är rätt eller sant upplever hon tillfredsställelse.
 

Jag lever ihop med två MGs. Ja, det har hänt att jag blivit irriterad över deras velighet och ombytliga sätt. Min man hade till exempel det irriterande sättet att vela över om vi skulle vara ett par eller inte under vårt första år tillsammans. Så här är det ofta med MGs, men när de väl bestämt sig så kan man vara säker på att de inte kommer att ändra sig. En av mina döttrar har den här charmiga sidan att ändra sig ofta. Ena stunden vill hon gå ut och nästa har hon dragit igång en lek i vardagsrummet, och två minuter senare är det något annat som gäller. Det är bara att hänga med. Nu när jag känner deras natur kan jag le åt deras sätt. En stor uppgift i att vara förälder åt en MG är att lära dem att ha tålamod i sitt rastlösa sätt. Lär dem att lämna huvudets tankar och ta kontakt med sitt sakrala center.

Precis som Generatorn behöver MGn vara fysiskt aktiv varje dag för att må bra. Hon behöver vara ute i solen och få frisk luft – OCH hon behöver arbeta med det som hon älskar för att må bra. Annars riskerar hon att bli utbränd eller deprimerad. Hon må klara sig längre i ”fel” jobb än Generatorn, men hjälp henne ta reda på vad hon brinner för – genom det sakrala ljudet – och uppmuntra henne att följa sitt hjärta.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar