onsdag 11 maj 2011

Milton har en hemlighet

Det finns litteratur som kan hjälpa barnen att bli fria från rädsla, oro och stress. Eckhart Tolle, en av våra stora mästare, författare och andliga lärare, har gjort en fin insats tillsammans med Robert S. Friedman i "Milton´s Secret". (Boken finns tyvärr ännu inte på svenska.)


Milton, en pojke som går i skolan, blir retad på grund av sitt namn. Detta skapar stark oro hos Milton som lägger mycket energi på att tänka på vad som kan komma att hända. Han oroar sig så mycket att han blir trött och förlorar kontakten med det som är här just nu.

Central i boken är också Miltons katt, Snuggles. Milton förundras över hur Snuggles verkar vara befriad från bekymmer. Bara en kort stund efter att katten varit i slagsmål tycks han ha glömt det hela. Annat är det med människan, berättar Miltons farfar. Men vi kan lära oss av djuren, att släppa taget om "då" och "sedan".

Milton lär sig om sin inre styrka och hur han kan leva helt i nuet. Allt blir då helt annorlunda!

Den här boken är ett måste för barn som lider av stress eller oro.
Ålder: ca 6-100 år.


Jag tar tacksamt emot tips på fler förslag på liknande barnböcker!

Eckhart Tolle har skrivit några riktiga skatter även för vuxna. Kolla in hans hemsida (länk till höger). Varning för transformation ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar